tirsdag 18. mai 2010

Jaja, så var den 17.maien ferdig! Dagen var særdeles fin, med førnøyde barn, spent barnebarn, god mat, kaffi og alt det andre som hører med på en slik dag! Vi startet med en liten tur til byen. Gullungen hadde fått en is med på veien til bussen. Plutselig får vi øye på en stor, feit makk som ligger på asfalten. Gullungen kaster fra seg isen, og plukker opp den forskremte makken (kan makker forresten bli skremte...og hvordan kan vi vite om de er det??) Med et naturinteressert barnebarn er det ikke rart at makken blir prioritert foran isen! Kanskje det blir vårens og sommerens prosjekt...har makker følelser? Følg med, følg med!

Idag har jeg vært på tur i skogen med barnehagebarna. Fantastisk fin tur og glade barn! Det er veldig kjekt å se hvor annerledes lek og samspill blir blant de søte små når man er ute, og spesielt i skog og mark. Ingen konflikter, de er mer inkluderende og undrer seg over alt de finner og ser... Det er nesten så man kan bli litt misunnelig over iveren og fornøyelsen deres! Vi voksne er lett konkluderende og bastante...ofte uten å ha tenkt over alternativ eller andre muligheter!

Så derfor, gå en tur i skogen.Ta deg tid til å undre deg over det du opplever; fuglesang, insekter som summer, suset i trærne...kanske du må gjøre det noen ganger for å oppdage alt...men for å bli god til noe, må du øve! Nesten ingenting kan måle seg med den roen og freden man opplever da...







Ingen kommentarer: